- Sporturi acvatice

Până în prezent, doar Synek a câștigat Campionatul Mondial de la Tokyo, Topinková a eșuat

Jan Hájek și Jiří Kopáč din categoria twos non-olimpice, fără câștigătorul de la Lightweight, s-au prezentat deja în finală și au terminat pe locul cinci. Au fost al treilea în mijlocul pistei, dar nu au reușit până la urmă. La final, au fost la zece secunde distanță de medalie.

„Am mers să ne bucurăm (campionat). Pregătirea a fost excelentă, am condus împreună cu antrenorul Doleček și Ondra Synek, cursa a fost minunată și astăzi ne-am simțit bine la kilometri. Atunci brusc s-a întâmplat ceva, nu știm ce, nu am făcut-o mental și nu am putut să o facem până la capăt ”, a spus Kopáč, dezamăgit. a început să alerge pe un skiff, lipsind niciodată în luptele cu medaliile finale.La Campionatul Mondial, el va înfrunta cel de-al unsprezecelea start la rând la rând și se va strădui pentru un al șaselea titlu record. Trei curse, trei victorii. Dar nu aș dori nimănui nervii din ultimele cinci zile. Azi am fost de două ori bolnavă, nu am avut niciodată astfel de afecțiuni. Mă bucur că s-a dovedit și voi merge la cele de-a optsprezecea finală la rând „, a spus Synek, care a avut succes și în dublu skiffs înainte de cariera sa de skiff și a marcat primul său final în 2002. Cele patru finale au fost olimpice. „Nici nu știu cum am reușit. Este vorba de 18 ani, ceea ce reprezintă mult sport de top ”, a subliniat el.

Rower-ul de 36 de ani al lui Dukla din Praga s-a situat pe locul doi în spatele fundașului de aur Nor Kjetil Borch în prima jumătate a pistei.Totuși, după 1000 de metri, l-a depășit și la final a respins atacul lui Mindaugas Griskonis din Lituania. Pe brațul orb al Dunării, Synek a câștigat a treia cursă. Dar nu voiam să-i dau drumul nici lui Nor, pe care știam că merge repede. La fel ca lituanianul, care este rivalul meu de multă vreme ”, a spus Synek. După 1250 de metri, a fost clar că s-a decis trio-ul avansat. „Știam că va fi o cursă grea și că există șansa de a avansa, dar nu era ceea ce era înainte.Acum va fi vorba despre finala B și încercați să câștigați locul olimpic ”, a spus Topink, care trebuie să termine pe locul trei. „Va fi foarte încordat și nimeni nu vrea să iasă. Poate că va fi mai acut decât A ”, a adăugat ea.

La fel ca skiff-ul ceh de elită care s-a întors la cursă anul trecut după concediul de maternitate, Fleissnerová și Antošová au căzut și ei. „Astăzi nu ne-a plăcut, nu a fost așa”, a spus Antošová. „Înainte de început am convenit că vom încerca mai atent, dar când am înveselit, am crezut că nu este la fel ca zilele trecute. Nu a fost topul pe care l-am putut arăta. Nu ne-a dorit o zi ”, a regretat Fleissner.În semifinale au stabilit cel mai rău timp. „Este doar un singur echipaj, dar este foarte greu. Cei șase avansați se distrează și vom avea o cursă bună ”, și-a dat seama Fleissner. „Suntem toți echilibrați și va fi o luptă groaznică”, a declarat Antošová.