- Sporturi acvatice

Frații Fuks au șansa de a merge împreună la Jocurile Olimpice, cehii au fost invitați

Frații Fuks au terminat sâmbătă al nouălea la Campionatul Mondial de la Szeged, un loc în spatele avansului direct la Jocurile Olimpice. Dos Santos, dar au visat la speranță.Brazilia a asigurat poziția olimpică pe dubluri și, conform regulilor complicate, cota olimpică trece la o navă mai mare, care a fost dublașul ceh.

Echipa cehă credea deja în asta la Campionatul Mondial. „Am avut aceste informații de la Federația Internațională de Canot ICF neoficial la Szeged, dar a trebuit să așteptăm confirmarea oficială a acestuia”, a declarat antrenorul național Pavel Hottmar într-un comunicat de presă.

Martin Fuksa a fost calificarea olimpică cu fratele său obiectivul principal la recenta Cupa Mondială. Deblkanoe va avea șansa de a avansa în primăvara calificării suplimentare la Racice, dar lui Martin Fuksa nu i se va permite să meargă acolo, deoarece el era deja pe single.

El a verificat informațiile despre alocarea suplimentară de mai multe ori.De asemenea, el a examinat cu atenție tabelul publicat de ICF. „Înainte de ultima mea cursă la Szeged, se spunea că, dacă eu și brazilianul eram în primii cinci, ar trebui să câștigăm în mod logic spațiul cel mai mare, care în cazul nostru este deblkanoe când eram noua. Dar o știu ”, a spus el. „Am crezut cu adevărat că locul va fi încă vacant. Și atunci am fost trist că nu s-a dovedit. Așa că, deși era scris în alb și negru în reguli, eram încă speriat. Am crezut ceva mai mult, dar până când a apărut această veste, nimic nu era sigur ”, a adăugat cel mai bun canoeist ceh.

Site-ul olimpic este călărit pentru deblkanoi cehi, indiferent de nume.Totuși, în această primăvară, Martin avea 26 de ani și Petr cu cinci ani mai tânăr în cursele suverane de curse interne. Actuala echipă națională Filip Dvořák și Tomáš Janda au fost învinși cu mai mult de patru secunde.

Deblkanoe este a patra barcă cehă care se califică la Jocurile Olimpice la canotaj. Dintre caiacei Josef Dostál a reușit single-ul și împreună cu Radek Šlouf la dublu.