- Fotbal

Echipa națională a Mexicului: Vela, Jonathan și Giovani Dos Santos, cu câteva minute și goluri în cluburile lor

Pregătirea echipei naționale mexicane care se îndreaptă spre Rusia 2018 urmează să înceapă. Meciul amical împotriva Bosniei va fi steagul inițial, unde primul menționat, Carlos Vela, Giovani și Jonathan Dos Santos, nu au avut performanța scontată în ultimul an, cu doar opt goluri între cei trei.

Jucătorii mexicani au avut un 2017 de multe suișuri și coborâșuri.Deși cei trei din rol ar fi imobile pentru echipa națională, în prezent, această afirmație ar putea fi la îndoială după lipsa de minute cu echipele lor.

Jonathan a părăsit liga spaniolă pentru a se juca cu fratele său la Galaxy din Los Angeles, în timp ce Carlos Vela și-a trăit ultimele luni cu Real Sociedad de pe bancă, apoi a migrat în MLS cu o echipă nou-născută, Los Angeles FC.

Contrar a ceea ce se aștepta , Galaxia a avut un anotimp pentru uitare, fiind în afara playoff-urilor. Ceea ce a lăsat jucătorii azteci fără activitate începând cu 22 decembrie 2017. Giovani a fost cel care a avut cea mai mare activitate cu 2190 de minute, împărțit în 25 de jocuri.La rândul său, Jonathan a putut vedea acțiune în 1004 minute în doar 12 jocuri.

Puținele sale apariții în MLS au avut un impact asupra performanței sale în teren, unde au contribuit doar șapte goluri între cei doi (șase de Gio și unul din Jonathan).

Între timp, în vechiul continent, Vela dispărea din cele unsprezece capete ale celor comandate de Eusebio Sacristán. Armașorul aztecă a participat la 13 jocuri începând cu 19 august 2017.

A văzut ultima dată tricoul Real Sociedad împotriva lui Sevilla, pe 20 decembrie 2017, unde a marcat și singurul său gol.De atunci așteaptă începerea ligii americane pentru a-și recupera nivelul.

Primul meci amical al echipei naționale din 2018 va fi testul pentru a ști dacă mențin nivelul fizic și fotbal pe care îl are Osorio Așteptați Cupa Mondială, deoarece lupta pentru o poziție s-a închis, iar legiunea europeană va acoperi cele mai multe poziții.