- Ciclism

Conform legii lui Murphy. Ceea ce a provocat căderea brutală și ziua neagră în Vuelta

Dar de joi după-amiază, niciunul dintre ei nu mai este în cursă.

Accidentul în masă de pe al șaselea picior al Vueltului său s-a încheiat.

Ce a dus la el? Ce s-a întâmplat exact?

Cu nouăzeci de kilometri înainte de finalizare. Acesta este locul. Iesire rapida. Virați la stânga. „A fost mai greu decât se așteptau mulți”, spune Education First Lawson Craddock .

În plus, drumul este umed, umed. Unul dintre pilotii Jumbo Visma își pierde echilibrul și îi alunecă roata din față. Conform mărturiilor unora dintre participanții la cursă, acesta a fost Tony Martin. „Jumătate din echipa noastră a scăzut.Nu, nu avem noroc în această cursă „, se scutește de Juanma Garate , primul sportiv sportiv.

„ Călărețul Jumba a făcut o greșeală când s-a speriat puțin la rândul său și a început frâna repede. A declanșat un efect de ondulare. Ceilalți dintre noi ne-am dus la pământ prin el ”, el prezintă evenimentele din Sergio Higuita, acuzația lui Garate. „Din fericire, am ieșit din vânătăi pe spate, dar Rigo Uranus era chiar în fundul unui teanc de călăreți care ne-au atacat și i-au rupt coloana vertebrală.”

în acel moment Vuelta se termină. Căzuse de două ori în cea de-a patra etapă (și se plângea de durerile de la încheietură imediat), apoi coliziunea l-a afectat și în etapa a cincea.Acum este forțat să-și bea potirul spaniol de amărăciune.

Broast claarbone! Nu din nou! Ca în martie pe Paris-Nisa.

Cu aceeași rană, partenerul lui Uranus, Hugh Carthy, își spune la revedere de la Vuelta, ambulanța le îndrăznește. , se montează și încearcă să meargă mai departe.

Victor de la Parte, șeful echipei CCC, ajunge și el într-o ambulanță. Radiografia din spital arată apoi că are umărul și coasta rupte. Sezonul lui De la Parte tocmai s-a încheiat.

Echipa CCC Daniele Zaccaria descrie: „Victor se afla în mijlocul pelotonului când s-a întâmplat. Nu putea face nimic pentru a-l salva, călăreții căzând chiar în fața lui.Din fericire, operația nu va fi necesară. Dar fractura va necesita 40 de zile de odihnă înainte de a reveni la antrenament. Îl vom sfătui să fie răbdător și fără grabă. ” , James Knox de la Quick-Step și Davide Formolo de la Bory.

Dar cei cu puține sau fără dificultăți continuă să avanseze.

„Vuelta de anul acesta tocmai lovește terenul cu noi”, se plânge Bennett în numele întregului Jumba, care „a căzut” deja deschiderea încercărilor de timp ale echipei. „Ei bine, poate o să uităm de asta peste câteva zile.”

Dar numai 10 kilometri.

Apoi se duce la o mașină medicală, discută situația cu echipa, apoi se dă la volan.Nu, nu pot.

În spitalul din Castellón, unde îl iau pe Roche, doisprezece cusături li se aplică o lăcrimare mare pe antebrațul stâng și trag o rană pe cvadricepsul drept cu un tampon de compresie.

„Nu prea sunt multe de spus”, răspunde irlandezul trist. „Aceasta este una dintre cele mai mari dezamăgiri ale carierei mele. Am muncit atât de mult pentru a ajunge la nivelul actual. Aici am primit o nouă oportunitate de a demonstra acest lucru. Și acum s-a terminat. ”Antrenorul Luke Roberts înțelege cât de rău se simte secțiunea sa. „Aproape toți pilotii echipei noastre au fost toamna, dar Nico a fost în mod clar cel mai rău”, spune ea. „Este un ghinion mare.”

Norocul, sau mai degrabă o zi literalmente neagră, este petrecut joi de echipa Educație Drapac.Lista sa de șoferi cu handicap nu este încă terminată.

Tejay van Garderen este următoarea. pedalând într-un grup de refugiați la acea vreme. Cu douăzeci și trei de kilometri înaintea finalului, în această grupă are loc o bătălie pe etape de grup. Van Garderen coboară, dar într-un colț din dreapta el zboară de pe pista. Este posibil ca arbustul să-l fi salvat de consecințe mult mai rele, a arătat pietre puțin mai departe. În timp ce sunt tratați, un grup de persoane necunoscute trece. Abia atunci a pornit din nou pe pistă.Singur, ultimul dintre toate.

După cum afirmă mai târziu Lawson Craddock: „Astăzi legea lui Murphy s-a aplicat echipei noastre: Orice poate merge greșit va merge prost. Ziua frustrării. ”

Obiectivul lui Ares del Maestrat a fost de mult timp câștigător al etapei Jesus Herrada a lui Cofidis, care a îmbunătățit locul al treilea al fratelui său după o evadare reușită și Dylan Teuns din Bahrain Merida, noul proprietar al tricoului roșu. De multă vreme au fost un peloton și alte grupuri, inclusiv un grup, în care a ajuns și cocoșul bătut Logan Owen, un alt biciclist al Educației Prima, și a spus: „Mă bucur să fiu acolo. Pentru mulți oameni, s-a dovedit mult mai rău. ”Cu toate acestea, membrii echipei de implementare Education First încă se uită spre linia de sosire. Sosește?Nu ați terminat?

Van Garderen apare în sfârșit și când ultimul om atinge obiectivul etapei șapte, pierzând 25 de minute.

„A fost o zi foarte grea pentru noi,” Sergio Higuita. „Am pierdut atât liderul echipei, cât și Hugh, iar Tejay nu merge bine niciodată.” „Va fi o cursă lungă. Există încă ceva de luptat cu cei care pot încă. Au mai rămas șase acum.Și poate vor fi doar cinci dacă Van Garderen constată că nu poate continua.

Dar Higuita asigură: „Acum trebuie să onorăm culorile echipei câștigând faza de la Vuelta.

Spre deosebire de ei, Davide Formolo din Bory nu va putea lupta pentru niciunul . Vineri dimineață, echipa sa raportează că, din cauza durerii din partea dreaptă a pelvisului, nici ceilalți bicicliști afectați nu vor putea intra în toamna a 7-a joi.